Jachthuis Au Bois du Gheer is een authentiek gerestaureerd jachthuis aan de rand van het bos van Ploegsteert, midden het licht golvend landschap tussen de Vlaamse heuvels en de vlakte van de Leie. Een paradijs voor wandelaars, fietsers en mensen die op zoek zijn naar rust, authenticiteit en sporen van de eerste wereldoorlog.

Het bos van Ploegsteert heeft in de veldslagen rond en om Ieper vaak een belangrijke rol gespeeld. De verschillende Britse militaire begraafplaatsen die in het bos verspreid liggen, zijn stille maar zo sprekende getuigen van deze triestige periode.

Jachthuis Au Bois du Gheer behoorde vroeger toe aan een geheel van jachthuizen die de Franse adel in de Vlaamse contreien bezat. Omdat de adellijke jagers vaak met een heel gevolg op reis waren, is het dan ook een heel ruime woning waar 16 personen van de prachtige inrichting kunnen genieten.

TARIEVEN
WEEK €1365
van maandag 16u tot maandag 10u
WEEKEND (3 nachten) €1050
van vrijdag 16u tot maandag 10u
MIDWEEK €900
van maandag 16u tot vrijdag 10u
Tarieven voor verlengde weekends, kerst- en nieuwjaarperiode zijn terug te vinden via reservatie
Deze prijzen zijn inclusief: schoonmaak
Deze prijzen zijn exclusief: Water, elektriciteit, centrale verwarming, bed- en badlinnen (kan ter plaatse gehuurd worden 20 €/persoon), keukenlinnen, toiletpapier, vaatwasmachine-tabletten & koffiefilter zakjes, EHBO kit.
Huisdieren zijn toegelaten mits betaling van 100 euro/huisdier.
Waarborg: 250 euro
Seminaries of teambuildings: prijs op aanvraag.
Download hier het grondplan (pdf)
Info en huurvoorwaarden (pdf)
Annulatievoorwaarden (pdf)
Infobrochure (pdf)

In de nabije omgeving zijn heel wat interessante monumenten uit de eerste wereldoorlog te bezoeken, zoals de Ploegsteert Memorial, te voet door het bos te bereiken (2,5 km) , de Pool of Peace in Wijtschate (10 km), Messines Ridge Cemetery (6 km). U kunt met de auto prachtige ritten door de Ieperboog maken en bij de bekendste monumenten halt houden. Het Heuvelland, Ieper en zelfs Rijsel, met haar prachtige binnenstad, liggen slechts op een boogscheut van Jachthuis Au Bois Du Gheer.

Het prachtig authentiek jachthuis ligt aan de rand van het bos van Ploegsteert. Aan het jachthuis zelf vertrekt een wandelroute die u door het bos leidt. Bij prachtig zomerweer kan je baden of luieren aan het strand van de grote waterplas van het domein Prés du Hem, net over de grens met Frankrijk. (5 km) Geniet eveneens van het prachtig landschap tijdens een koetstocht…

Er lopen meerdere fietsroutes door of langs het bos. Zij zijn met elkaar verbonden via een netwerk van grote en kleine fietsroutes. De bekendste is natuurlijk de in Flanders Fieldsroute. Op 4 km is er de Leie, waarlangs u eveneens prachtige fietstochten kunt maken. Door het bos van Ploegsteert loopt een mooie MTB route van 41 km die aansluiting geeft op andere, uitdagende MTB routes doorheen het Heuvelland. (Kemmelberg op tiental km). Een ski-uitstap naar de Indoor ski-pistes van Ice Mountain te Komen (+/- 10 km) zal bij de wintersporters zeker in de smaak vallen.

Jachthuis Du Gheer
Route de Ploegsteert 56
7784 Waasten – Warneton

T +32 56 89 23 77
info@jachthuis-auboisdugheer.be

Privacy policyHOE HEBT U ONS LEREN KENNEN?


VERZENDEN

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Klik hier voor meer info. OK